10 Ekim 2008 Cuma

Çikolatalı doğum günü pastası: İyi ki doğdun bebeğim

Eylül ayında, yani canım kardeşimin doğum gününde burada değildik biliyorsunuz. Yazlıktaydık ve artık bizim bıdık seneye okula başlayacağı için bu sene kalabildiğimiz kadar kalalım istedik. Ee böyle oluncada birkaç senedir olduğu gibi bu sene de Alev'in doğum gününü orada kutladık. Sağolsunlar oradaki sevgili dostlarımız da bizi yalnız bırakmadılar. Hep beraber güzel bir gün geçirdik. Gerçi hava soğuktu (özellikle geçen seneki sıcak, tam denize girmelik havaya nazaran çok çok soğuktu) ama ortam öylesine sıcaktı ki. Bizlerle beraber olduğunuz için, sevginizi paylaştığınız için çok ama çok teşekkürler. Canım bebişim, doğumgünün kutlu ve mutlu olsun. Seni çok çok çok seviyoruz.

Orada fırınımız olmadığı için pastanın pandispanyasını hazır almak zorunda kaldık. İçine ise dolgu malzemesi olarak, deneme babında Dr.Oetker'in yeni çıkarttığı (ya da bizim yeni keşfettiğimiz) gurmet puding serisinden vişneli-bitter çikolatalı puding kullandık. Üst kaplamasını ise çikolata ganaş ile yaptık.


Bu ise canım arkadaşımız Şebnem'ciğimizin Alev için yaptığı pasta. Çok üzülmüştü ''kreması sulu oldu, hiç istediğim gibi olmadı'' diye. Ama tadına laf edemedi. Çünkü gerçektende süper olmuştu. Canım Şebo'cuğumuz. Ellerine ve o güzel yüreğine sağlık. Seni seviyoruz.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...